• huik donkerblauw.jpg
  • kap-en-huik.jpg
  • huik.jpg
  • huik-grijs.jpg

Een mooie huik past goed en zorgt ervoor dat het zeil beschermd op de giek ligt waarbij het vocht weg kan omdat je anders snel vieze vlekken en weervlekken in het zeil krijgt. Bovendien is het goed om de huik niet te diep onder de giek te maken. Als deze over de buiskap strijkt dan zie je toch snel dat dit slijtage aan de kap veroorzaakt en dat is zonde.

De huik wordt voorzien van steekgespen aan de onderzijde zodat je de huik heel snel en makkelijk dicht of juist open kan maken, ook met koude handen. Aan de voorkant wordt een goede kwaliteit YKK-rits gebruikt, de rits wordt afgedekt voor de zon zodat deze langer meegaat. Aan de bovenkant van de huik wordt een band met een gesp gezet die om de mast wordt vast gezet voor een zo goed mogelijk afdichting waarbij er dus minimaal water langs de mast loopt. Wij gebruiken graag een moderne doeksoort die slijtvaster is en een hogere treksterkte heeft dan het klassieke acryldoek. Maar we kunnen ook altijd de doeksoort en kleur van de kap gebruiken zodat je een mooi geheel krijgt.

Het inmeten van een huik is natuurlijk een klusje voor de zeilmaker wanneer je een huik bij ons besteld. Het inmeten is echter niet zo moeilijk en wanneer je je huik graag extra snel klaar wilt hebben dan kunnen we je een meetformulier mailen zodat je aan de hand hiervan binnen een kwartiertje zelf een paar maten opneemt en deze aan ons doorstuurt zodat we extra snel aan de slag kunnen met jou nieuwe huik. Het formulier kan je hier beneden opvragen, benieuwd naar de prijs? Geef direct de lengte van de giek en het type boot aan ons door, dan laten we snel weten wat de kosten zijn.

Tik voor je vraag/prijsopgave
1000 characters left